ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ

ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ

ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ Πριν από τη διενέργεια μιας μυοκτονίας, είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί σωστά ο πληθυσμός των παρασίτων. Θόρυβοι μέσα στους τοίχους μπορεί να είναι αποτέλεσμα της μόλυνσης από ποντίκια.

Ωστόσο, τα έντομα, ακόμη και το ίδιο το κτίριο μπορεί να κάνει παρόμοια θορύβους και να απαιτούν διαφορετικές λύσεις.ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ - ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Όλες οι πιθανές θέσεις σίτισης και τα σημεία εισόδου των τρωκτικών πρέπει να εντοπιστούν και να εξαλειφθούν. Ανθρώπινες πηγές τροφίμων πρέπει να διατηρούνται σε μεταλλικά ή γυάλινα δοχεία με σφιχτά καπάκια. Τα δοχεία απορριμμάτων πρέπει να είναι εξίσου ανθεκτικά και σφραγισμένα. Πάγκοι, νεροχύτες και πατώματα στην κουζίνα πρέπει να διατηρούνται καθαρά, και όλα τα πιθανά σημεία εισόδου θα πρέπει να σφραγίζονται. Ρωγμές και τρύπες θα πρέπει να σφραγίζονται με χάλυβα ή σκυρόδεμα. Οι ανοικτές περιοχές γύρω από τους σωλήνες, τους αγωγούς αερίου και τους αεραγωγούς πρέπει επίσης να σφραγίζονται. Τρύπες τόσο μικρές όσο η γόμα του μολυβιού μπορεί να επιτρέψουν την είσοδο και δεν θα πρέπει να αγνοηθεί.

Οι τεχνικές εξόντωσης ποικίλλουν από παγίδες με δολώματα μπορεί να είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια ζώα στο σπίτι, αν δεν τοποθετηθούν σωστά. Παγίδες κόλλας ομοίως χρησιμοποιούνται σε ποντίκια, αλλά απαιτούν επίσης την κατάλληλη τοποθέτηση για να είναι αποτελεσματικές. Όλες οι παγίδες απαιτούν μια βαθιά γνώση των συνηθειών του ποντικιού και τη συμπεριφορά τους ώστε να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά.

ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣΜΥΟΚΤΟΝΙΑ - ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΔΟΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Τα δολώματα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν, αλλά φέρουν αυξημένο κίνδυνο. Ακατάλληλη τοποθέτηση και χρήση δολωμάτων μπορεί να επηρεάσει τους ανθρώπους, τα κατοικίδια ζώα και τα άγρια ζώα. Απαιτείται προσοχή και εμπειρία.

Παρασιτώσεις από ποντίκια είναι ενοχλητικές και επικίνδυνες για τον άνθρωπο. Τα ποντίκια τρέφονται με ανθρώπινες τροφές και μπορούν να καταστρέψουν τα χάρτινα και πλαστικά κουτιά προκειμένου να κατασκευάσουν τις φωλιές τους. Ούρα, σάλιο και περιττώματα μερικών ποντικών μπορεί να περιέχουν ιούς και βακτήρια, όπως η σαλμονέλα και λεπτοσπείρωση. Επομένως, είναι αναγκαίο να εξοντωθούν. Καλό θα είναι να αναλάβουμε δράση με το πρώτο σημάδι μιας μόλυνσης από ποντίκια. Ο πληθυσμός αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς και είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξαλειφθεί. Είναι καλύτερο να γίνει η στόχευση της μόλυνσης όταν οι αποικίες είναι ακόμα μικρές.

Οι πιο αποτελεσματικές μέθοδοι εξόντωσης είναι εκείνες που χορηγούνται από εκπαιδευμένους επαγγελματίες ελέγχου παρασίτων.

Επικοινωνήστε με τον ειδικό μας για να μεριμνήσει για την επιθεώρηση και την εξόντωσή τους.

Η δραστηριότητα των οικιακών ποντικών και των αρουραίων είναι ιδιαίτερα βλαπτική για τις κατασκευές (δομικές ζημιές, βραχυκυκλώματα κλπ.), τις ζημιές που προκαλούν στα αποθηκευμένα τρόφιμα καθώς και για την δημόσια υγεία εξαιτίας των ασθενειών που μεταδίδουν (λεπτοσπείρωση, πανώλη, τύφο, τοξοπλάσμωση).
Η εξόντωση τους είναι μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία και ανάλογα με την ένταση και το μέγεθος του προβλήματος χρησιμοποιούνται διάφορες τεχνικές, που περιλαμβάνουν από μέτρα εξυγίανσης του χώρου, χρήση ειδικών παγίδων μέχρι και την χρήση χημικών τρωκτικοκτόνων. Τα χημικά παρασκευάσματα που χρησιμοποιούνται είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με κύρια χαρακτηριστικά:

α) αποτελεσματικά για όλα τα είδη των ποντικών και αρουραίων
β) ιδιαίτερα προσελκυστικά ώστε να εξασφαλιστεί η σίγουρη κατανάλωση από τα ποντίκια
γ) τα ποντίκια εξοντώνονται σε διάστημα 4-6 ημερών, ώστε να αποφύγουμε την «δολωματοφοβία»
δ) είναι αντιπηκτικά 2ης γενιάς (μικρές δόσεις για το θανατηφόρο αποτέλεσμα)
ε) τα ποντίκια πεθαίνουν από εσωτερική αιμορραγία στις φωλιές τους και συνήθως δεν μυρίζουν
Οι εφαρμογές και ο σχεδιασμός της καταπολέμησης γίνεται από ειδικευμένο προσωπικό.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΥΟΚΤΟΝΙΑΣ

ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ - ΠΟΝΤΙΚΙΑ

ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ – ΠΟΝΤΙΚΙΑ

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s