ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΟΥ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

Μπαζώνουν ακόμη τον Υμηττό

Το τεράστιο ζήτημα των συνεχών καταπατήσεων από ποικιλώνυμα κερδοσκοπικά συμφέροντα, στην αναδασωτέα περιοχή της Α’ Ζώνης του Υμηττού, αναδεικνύουν με ερώτησή τους έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτουν ότι γίνεται εναπόθεση μπάζων σε ρέματα και χώρους του στρατοπέδου της Αεροπορίας, που είναι οριοθετημένο σε αναδασωτέα περιοχή της Α’ Ζώνης στο Δήμο Γλυφάδας.

Οπως αναφέρουν, η τελευταία πυρκαγιά στον Υμηττό τον περασμένο Σεπτέμβρη στην περιοχή μέσα και γύρω από το στρατόπεδο της Αεροπορίας ΕΤΗΜ στην Τερψιθέα του Δ. Γλυφάδας κατέδειξε το πρόβλημα και επιπρόσθετα αποκαλύφθηκε ότι τα ρέματα της περιοχής καθημερινά μπαζώνονται, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σε κάθε νεροποντή τεράστιοι κίνδυνοι πλημμύρας:

«Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι ο ανάδοχος που εκτελεί αυτή την περίοδο το σημαντικό για την περιοχή έργο: «Κεντρικός αγωγός ομβρίων περιοχής Τερψιθέας Δ. Γλυφάδας», εναποθέτει τα προϊόντα των εκσκαφών του έργου (μπάζα) σε χώρους του στρατοπέδου της Αεροπορίας. Αποκαλύφθηκε ότι αυτό γίνεται με βάση «Σύμβαση εκμίσθωσης χώρου 1.000 τ.μ. εντός του στρατοπέδου ΕΤΗΜ», που έχει συνάψει ο ανάδοχος του έργου «ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΑΤΕ» με το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας. Δεν γνωρίζουμε αν οι αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχουν την εκτέλεση αυτών των εργασιών. Είναι όμως βέβαιο ότι με τις απαράδεκτες αυτές ενέργειες ανοίγει ο δρόμος για την ανεξέλεγκτη από διάφορους εναπόθεση μπάζων σε ρέματα και αναδασωτέες περιοχές στην Α’ Ζώνη Προστασίας του Υμηττού», αναφέρουν οι βουλευτές.

Η ερώτηση

Οι βουλευτές τονίζουν επίσης ότι «προκαλεί ερωτήματα η σύναψη Σύμβασης έργου του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας που εποπτεύεται από το υπουργείο Αμυνας, με έναν ιδιώτη, για εργασίες που αφορούν εναπόθεση υλικών εκσκαφής εντός της Α’ Ζώνης Προστασίας του Υμηττού».

Και ρωτούν μεταξύ άλλων τους αρμόδιους υπουργούς αν θα απαιτήσουν από τη διοίκηση του στρατοπέδου και το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας να ανακαλέσουν άμεσα την προαναφερθείσα σύμβαση. Οπως επίσης, αν θα υποχρεώσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν σε ουσιαστικούς ελέγχους τήρησης των περιβαλλοντικών όρων εκτέλεσης του έργου και να ορίσουν άμεσα άλλο νόμιμο χώρο εναπόθεσης των προϊόντων εκσκαφών. Και τέλος, αν θα τηρήσουν και θα ελέγξουν την εφαρμογή των διατάξεων του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, «Καθορισμός μέτρων προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού και των Μητροπολιτικών Πάρκων Γουδή-Ιλισίων», προκειμένου να διαφυλαχθεί ο δασικός χαρακτήρας του ορεινού όγκου του Υμηττού.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s